Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés tarte

55 perc
mester
átlagos
14 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tésztához a liszteket, az édesítőszert és a sót a felkockázott vajjal összemorzsoljuk, morzsás állagúra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és egyneművé gyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük. 
  2. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, rátesszük a sütőkeretet. A tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőkeretet. A túllógó részeket levágjuk, sűrűn megszurkáljuk villával. Sütőpapírt helyezünk rá és beleszórjuk a száraz babot vagy a pitesúlyt.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a nehezékkel együtt leemeljük a papírt, és további 5 percig sütjük.
  4. Közben elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt felmelegítjük, az étcsokoládéra öntjük és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat és az édesítőszert, majd ezekkel is elkeverjük.
  5. A kihűlt tarte tésztáról eltávolítjuk a keretet, megtöltjük a csokoládékrémmel, és hűtőbe tesszük néhány órára. Tálalás előtt friss gyümölccsel díszítjük.

Megjegyzés

A megadott mennyiség egy 24 cm átmérőjű tarteformához vagy 14 db kismértű tartegyűrűhöz elegendő. - viszobence

Ezek is érdekelhetnek

Friss