hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés szilvakocka mogyoróval

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20x20 cm átmérőjű négyzet alakú tepsihez:
  • 3 csapott evőkanál süteményliszt
  • 1 csapott evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
  • 10 dkg őrölt, pirított mogyoró
  • 4 csapott evőkanál porcukor
  • 3 dkg puha vaj
  • 2 db közepes méretű tojás szétválasztva
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál tej
  • 30 dkg zamatos szilva (szezonon kívül mélyhűtött vagy befőtt)
  • A tetejére:
  • vaníliával kevert porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítem. A tepsit sütőpapírral bélelem. A szilvákat felnegyedelem, magjukat eltávolítom.

A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verek. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, majd beleteszem a vajat, hozzákanalazom a tejet, folyamatos keverés mellett jöhet hozzá a liszt és a kakaó, végül a mogyoró. A fehérjehabot óvatosan beleforgatom.

A sütemény tésztáját belekanalazom az előkészített tepsibe, majd rábiggyesztem a szilvanegyedeket.

Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ruganyosra sütöm. Még melegen meghintem porcukorral, szeletelem.

Ezek is érdekelhetnek