Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés szederlekvár

> 90 perc
egyszerű
átlagos
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átválogatott és megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt a befőzőcukorral együtt egy nagyobb edénybe szórjuk. Hozzáadjuk a hosszában felhasított vaníliarúd kikapart belsejét, jól összekeverjük, és állni hagyjuk kb. 2 óra hosszat.
  2. A cukrozott gyümölcsöt lassú tűzön felforraljuk. Belekeverjük a lereszelt csokoládét, majd bugyogva főzzük 5-10 percig. Ezután az edényben burgonyatörővel szétnyomkodjuk vagy botmixerrel pürésítjük.
  3. A lekvárral teletöltünk egy kb. 3 dl-es (vagy két kisebb) sterilizált csavaros üveget, majd légmentesen lezárjuk, és fejre állítjuk 5 percre. Visszafordítva hagyjuk teljesen kihűlni.

NARANCSLIKŐRÖS ŐSZIBARACKLEKVÁR>>> 

SÜTŐBEN SÜLT SZILVALEKVÁR>>> 

ÁFONYALEKVÁR MIKRÓBAN>>> 

Étcsokoládéval is elkészítheted, vagy a pürésítéskor megbolondíthatod egy kevéske rummal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss