Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-sajttortás brownie

45 perc
bonyolult
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 22x29 centis, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 170° C-ra előmelegítjük.
  2. A csokoládét apró darabokra tördeljük, és a vajjal együtt egy tűzálló edénybe tesszük. Az edényt egy fazék, lobogva forró víz fölé helyezzük, és megvárjuk, míg a csokoládé megolvad, ekkor összekeverjük a vajjal, és hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. A tojásokhoz hozzáadjuk az olvadt csokoládé és vaj elegyét, és addig keverjük, míg teljesen összeáll. Finoman beleforgatjuk a sütőporos lisztet, a sót, a csokoládédarabokat és a vanília kivonatot. A keveréket az előkészített tepsibe öntjük.
  4. Elektromos habverővel, alacsony sebességen összekeverjük a sajtkrémet a vaníliapuding-porral, a cukorral, a vaníliakivonattal és a tejszínnel. Addig folytatjuk, amíg a keverék sima lesz, és az összetevők teljesen összeállnak.
  5. A bekevert sajttorta-keveréket kanalanként a brownie keverékre adagoljuk, majd spatulával elkeverjük, hogy örvényszerű, márványos mintázatot alkosson. A süteményt 25-30 percig sütjük. Mivel a sütők különbözőek, ennyi idő eltelte után ellenőrizzük, kell-e tovább sütni! Akkor jó, ha egy kevés tészta még a közepébe szúrt fémtűhöz tapad.
  6. A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd négyzet alakúra vagdossuk.

A LEGFINOMABB CSOKIS FOGÁSOK >>> 

9 ALAPSZABÁLY A TÖKÉLETES BROWNIE-HOZ >>> 

TÖKÉLETES BROWNIE RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Paul Hollywood és a város ízei című sorozat, amely csütörtökönként 19:55-től és szombatonként 18:00-tól látható a Food Network tévécsatornán! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss