Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés sajttorta

75 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 24 cm-es, kivehető aljú piteformát kivajazzuk és liszttel. A robotgép táljába öntjük a lisztet, a porcukrot, a sót, a tojást és az aprított, fagyos vajat. Bedagasztjuk, és félidőben a jeges vizet is hozzáöntjük, és simára keverjük. Kézzel gyors mozdulatokkal átformáljuk, és 5 percig pihentetjük.
  2. A tésztát ezután kinyújtjuk, és a piteformába helyezzük, lehetőleg egyenletesen a szélét kiigazítva nyomkodjuk, majd megböködjük villával, és a hűtőbe tesszük 30 percre. Vágunk egy kerek formát sütőpapírból, és ráhelyezzük. Ebbe töltjük a vaksütéshez a szárazbabot. 108 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd kihűtjük, a nehezéket csak ezután távolítjuk el.
  3. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk. A krémes ricottát a cukorral, a vaníliás cukorral, sóval, a mascarponéval és a keményítővel simára keverjük, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat is.
  4. Végül beledolgozzuk a túrókrémbe a megolvasztott csokoládét. A tölteléket beleöntjük a félig sült tésztába, és 160 fokos sütőben addig sütjük, míg a széle átsül, a középen pedig még remegős. A formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és átcsúsztatjuk egy tálra.
Ajánljuk még:

Megjegyzés

A torta nagyon jól sikerült, a tartása tökéletes lett, és nagyon puha a tésztája is. Édesítetlen tejszínhabot kínálhatunk mellé! Már langyosan szelhetjük is. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss