Elkészítés: A libamájat megtisztítjuk, és egy tálba helyezzük. Annyi tejjel felöntjük, hogy ellepje. Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben.
Másnap kivesszük a hűtőből, leitatjuk róla a tejet, felszeleteljük (1-1,5 cm-es szeletekre). Forró teflonos serpenyőbe tesszük a szeleteket, és pár perc alatt kisütjük a májat. Nem szabad túlsütni, ha biztosra akarunk menni, egy fogpiszkálót szúrjunk bele, és ha még jön ki vér, akkor még sütni kell. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, (kevés sót teszünk bele).
Tálaláskor egy konyhai ecset segítségével tetszőleges formában rákenjük a mártást a tányérra, ízlésesen elrendezzük a rózsabors szemeket, végül a kisült libamájszeletet is mellé helyezzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre