Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-rózsaborsos libamáj

30 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db libamáj
  • 5 dl tej (vagy annyi, hogy ellepje)
  • bors
  • A csokis mártáshoz (2 főre):
  • 3 dkg jó minőségű étcsokoládé (minimum 80%-os)
  • 12-14 szem rózsabors
  • 1-2 evőkanál tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A libamájat megtisztítjuk, és egy tálba helyezzük. Annyi tejjel felöntjük, hogy ellepje. Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben.

Másnap kivesszük a hűtőből, leitatjuk róla a tejet, felszeleteljük (1-1,5 cm-es szeletekre). Forró teflonos serpenyőbe tesszük a szeleteket, és pár perc alatt kisütjük a májat. Nem szabad túlsütni, ha biztosra akarunk menni, egy fogpiszkálót szúrjunk bele, és ha még jön ki vér, akkor még sütni kell. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, (kevés sót teszünk bele).

Tálaláskor egy konyhai ecset segítségével tetszőleges formában rákenjük a mártást a tányérra, ízlésesen elrendezzük a rózsabors szemeket, végül a kisült libamájszeletet is mellé helyezzük.

Ezek is érdekelhetnek