Elkészítés: Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztom, majd félreteszem hűlni.
A lisztet átszitálom a sütőporral és a kakaóval.
A vajat robotgéppel habosra keverem a cukorral, a vaníliás cukorral, ezt követően hozzáadom a tojásokat, a tejet, alaposan elkeverem, majd hozzáöntöm az olvasztott csokoládét, és krémesre keverem. Részletekben hozzászórom a száraz összetevőket egy csipet sóval, és addig keverem, amíg habosan krémes állagú masszát kapok. 15 percre beteszem a fagyasztóba.
Két tálkát veszek elő, az egyikbe kristálycukrot, a másikba porcukrot szórok. A negyed óra elteltével kiveszem a masszát a hűtőből, és nedves kézzel 3-4 cm átmérőjű golyókat formálok, melyeket először a kristálycukorba, azt követően a porcukorba forgatok, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem 3-4 cm távolságra egymástól.
Ha a golyókkal megtöltöttem a tepsit, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Rácsra szedve hagyom kihűlni.
Jó nassolást!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre