Elkészítés: 1. A tésztához a lisztet, a sót és a margarint összemorzsoljuk, és kanalanként adjuk hozzá a vizet. Összedolgozzuk, majd gömbölyűre formázzuk.
2. Nyújtsuk ki a tésztát köralakúra, 2,5 cm-rel nagyobb legyen, mint a piteforma. Hajtsuk négybe a tésztát, majd a sütőformában hajtsuk szét, és nyomkodjuk a forma aljára és oldalára. A szélét kifelé hajtsuk vissza.
3. A töltelékhez egy lábasban olvasszuk fel a margarint és a csokit. Vegyük le a tűzről. Tegyük bele a sűrített tejet, a lisztet, a tojásokat, a vaníliát és a sót, majd alaposan dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a diót is.
4. Öntsük a masszát a nyers pitetésztára. Süssük addig, amíg a tészta közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán tudjuk kihúzni. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre