Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
2. Egy tálban keverjük össze a kakaót és a forró vizet. Keverjünk bele 3 evőkanál cukrot és 2 evőkanál olajat, majd tegyük félre. Egy nagy tálban dolgozzuk össze elektromos mixerrel a lisztet, a megmaradt 1 és 1/2 bögre cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a hideg vizet, a maradék fél bögre olajat és a tojássárgákat, és kanállal keverjük simára.
3. Egy másik tálban verjük keményre a tojásfehérjéket, és óvatosan keverjük bele a tojásos keverékbe.
4. A masszából vegyünk ki 2 bögrényit és keverjük bele a csokoládévá olvadt kakaót. A maradék masszába szórjuk bele a narancshéjat.
5. Egy 26 cm-es formát vajazzunk ki, kanalazzuk bele a narancsos tészta felét, majd kanalanként halmozzuk rá a csokoládés massza felét.
Újra a narancsos,majd ismét csokoládés réteg következik. Késsel óvatosan keverjük meg a tésztát egy kicsit, hogy márványos hatású legyen.
6. Sütjük addig, amíg a tészta közepe rugalmasan vissza nem ugrik, amikor finoman megnyomjuk. A formában hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy tányérra.
7. Készítsük el a narancsmázat: a margarint egy lábasban felolvasztjuk, levesszük a tűzről, és fokozatosan keverjük bele a porcukrot, majd a narancslét és a narancshéjat. Simára dolgozzuk, és a kívánt sűrűségűre.
Ha szükséges, adjunk hozzá még narancslét.
8. Kenjük meg vele a süteményt, hagyjuk, hogy a máz szabadon folyjon az oldalán.