Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-mascarponés gesztenyetorta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához felolvasztjuk a vajat és az étcsokit, langyosra hűtve belekeverjük a tojássárgáját, majd a lisztet és a diót. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, és a tésztához adjuk. Egy 26-cm-es gömbölyű formát kivajazunk és lisztezünk, így tesszük bele a tésztát, és megsütjük kb. 15 perc alatt.

Én csak házi készítésű gesztenyét szoktam használni, bármilyen ilyen jellegű süteménynél. Egy kicsit meglazítjuk a mascarpone sajtkrémet, és beletesszük a 25 dkg gesztenyemasszát, utána felverjük keményre a tejszínhabot, és ebbe a végefelé beleteszünk 1 csomag habfixálót és cukrot. A két anyagot összekeverjük, és rásimitjuk a kész tortalapra.

A tetejére felolvasztjuk az étcsokit 5-6 kanál tejszínnel, és ezt öntjük a tetejére.

Megjegyzés

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, lisztérzékenyeknek is ajánlom, mivel csak 2 evőkanál liszt kell a tésztájába.
- blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss