Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-mandulás-szilvás pite

MME MME
1
45 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és egy csipet sóval elkevert lisztet és a mandulalisztet.
  2. A tojásokat felverjük 8 dkg cukorral, majd amikor már habos, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a fahéjat. A csokoládés keverékkel összeforgatjuk a felvert tojásos keveréket.
  3. Sütőpapírral bélelt, kisméretű tepsibe öntjük a tésztánkat, a tetejét cikkekre vágott szilvával rakjuk ki, végül kevés nádcukorral megszórjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

    A recept lépésről lépésre >>> 

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss