hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés málnatorta

MME MME

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tortaformát kivajazunk-lisztezünk. A málnából kiveszünk annyit, amennyi a díszítéshez kell.

Egy kis lábasba kimérjük a vajat, csokit, cukrot, aromát, majd enyhe tűzön összeolvasztjuk őket. Ha a vaj megolvadt, félre húzzuk, addig keverhetjük, míg kézmelegre hűl (és közben habosodni is kezd a vaj), majd hozzáadjuk a két egész tojást (nem kell szétválasztani).

Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, keményítőt, szódabikarbónát, elkeverjük, majd belekeverjük a vajas-csokis masszát és a maradék málnát. (Igen: bele a tésztába, és el is keverjük szépen, hogy része legyen a masszának. Így biztosan nem ereszt külön levet, az íze viszont benne lesz a tésztában!)

A formába öntjük a masszát, majd 35-40 percig 180 fokon sütjük.

Még melegen rákenjük a málnalekvárt.
Amikor pedig kissé kihűlt, vízgőzön megolvasztjuk a csokit az olajjal, majd a torta tetejére kenjük. Ezután jöhetnek a málnaszemek!

Megjegyzés

Vigyázat! Nagyon finom! 5 fősnél nagyobb társaságnak egyszerűen nem elég!
Recept és fotó: Rachel és a csokigyár - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss