Elkészítés: Csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a kristálycukrot. Lehúzzuk tűzről, és ha kihűlt, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, a lisztet és mákot. A tojásfehérjéket habbá verjük, 1/3-át a masszához keverjük, hogy fellazítsa, majd óvatosan beleforgatjuk a többit is. 165 fokon 50-55 percet sütjük.
Az üveg meggyet levével és kis vízzel együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti fahéjat és cukrot, és folyamatos kevergetés közben adagoljuk a keményítőt. Megvárjuk, míg besűrűsödik, és lehúzzuk a tűzről. Ha kihűlt, meglocsoljuk a tortaszeletet vele.
Illik hozzá nagyon a fehércsoki, akár azzal is meglocsolhatjuk a tetejét. Vagy vaníliafagyival is kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre