Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés madártej-szelet

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A krémhez:
  • 8 tojássárgája
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 csomag csokolás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • A tésztához:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: Először a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem. Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem. Kis lángon felfőztem, besűrítettem, majd hagytam teljesen kihűlni. A margarint habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihűlt pudingos krémet is.

A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a vége felé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is. Rászitáltam a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal óvatosan beleforgattam. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem.

Amikor a tészta kihűlt, rákentem a csokis krémet, és hűtőbe tettem.

Másnap felszeleteltem és a szeleteket cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítettem. (Természetesen a habot rá is simíthatjuk a csokikrémre, ebben az esetben megszórhatjuk még reszelt csokoládéval vagy dekorcukorral.)

Ezek is érdekelhetnek

Friss