hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-lekváros tekercs

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet egy csipet sóval, a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, és morzsoljuk össze. Ezután belekeverjük a cukrot, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és puha tésztát gyúrunk. (Vigyázzunk, nehogy túl ragacsos legyen a tészta!)
  2. Alaposan belisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 20x30 cm-es téglalappá. Ezután megkenjük a lekvárral úgy, hogy a szélein 2 cm-es tésztacsík üresen maradjon. A lekvár tetejére ezután ráreszeljük a csokoládét.
  3. A töltelékkel megkent tésztának ezután felhajtjuk a két üresen maradt szélét, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit.
  4. Egy nagyobb darab sütőpapírt megkenünk vajjal, majd óvatosan átemeljük rá a tésztatekercset. Ezután becsomagoljuk a tésztát a papírba úgy, hogy körben 3-4 cm-rel nagyobb legyen a papír (a tészta sütés közben meg fog nőni, viszont a formáját így szépen megtartja). A sütőpapírt a tetején összetűzzük, nehogy sütés közben szétnyíljon (én - mivel jobb ötletem nem volt - hústűvel több helyen átszúrtam, így nem nyílt szét sütés közben).
  5. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 45-50 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem). A sütőből kivéve szétnyitjuk a sütőpapírt, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön a tekercs.
  6. Tálaláskor a tekercs tetejét megszórjuk porcukorral, majd ízlés szerint felszeleteljük. Kínálhatunk mellé főzés nélküli pudingot, de ízlés szerint vaníliasodót is.

Ezek is érdekelhetnek