hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés kosárkák

45 perc
egyszerű
olcsó
40 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg házi zsír
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 dkg vaj
  • A díszítéshez:
  • gyümölcs ízlés szerint

Elkészítés

  1. A cukrot a zsírral és a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Puha tésztát kapunk, amit belenyomkodnunk a kis kosárkaformákba.
  2. Sütőlemezre téve forró sütőben (200-220 fokon) 10 perc alatt készre sütjük a kosárkákat. Még forrón kiszedjük a formákból.
  3. A krémhez összekeverjük a cukrot, a tojást, a tejet, a kakaót és a lisztet. Felfőzzük, majd a tűzről levéve, de még melegen belekeverjük a vajat.
  4. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd megtöltjük a kosárkákat. A végén gyümölccsel díszítjük. 

RÁKÓCZI TÚRÓS KOSÁRKÁK>>> 

GYÜMÖLCSÖS-MÉZKRÉMES KOSÁRKÁK>>> 

KAKAÓKRÉMES KOSÁRKÁK>>> 

Megjegyzés

Ez az adag kb. 40 kosárka adagja, ez lehet több vagy kevesebb is attól függően, hogy ki milyen vastagon tölti bele a tésztát a formába. Én most cseresznyét használtam hozzá, de nagyon finom meggyel is. Tehetünk rá málnát, epret vagy más gyümölcsöt is. Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
- Nagyi titkai

Ezek is érdekelhetnek