hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés keksztekercs

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 2 kanál lágy vaj
  • 1 kanál rumaroma
  • 3 kanál cukor
  • kb. 2 dl tej
  • 1 kanál kakaó
  • A krémhez:
  • 10 dkg ét tortabevonó csokoládé
  • 5 dl tej
  • 2 db tojássárga
  • 2 kanál cukor
  • 3 nagy kanál liszt
  • A tetejére:
  • 1 kanál kakaó
  • kevés tej
  • 1 kanál margarin
  • 1 kanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, ne legyen nagyon lágy, mert mikor tekerjük fel, akkor nagyon berepedezik és szét esik. Kekszmorzsával meghintett nyújtódeszkán vékonyra nyújtsuk ki.

A krémhez egy kevés tejjel alaposan keverjük el a cukrot, a tojássárgáját és a lisztet. A tejet tegyük fel a gázra, majd mikor felforrt, adjuk hozzá az elkevert tojássárgáját. Lassú tűzön kevergetve
főzzük sűrűre. Vegyük le a gázról, majd adjuk hozzá az előzőleg mikróban felmelegített tortabevonó csokit, alaposan keverjük el.

Mikor félig kihűlt a krém, kenjük meg vele tésztánkat, és tekerjük fel.

A mázhoz gázon pár perc alatt főzzük össze a hozzávalókat, kenjük a süteményre, és ha megdermedt, szeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss