Csokoládés hópelyhek pudingporból

30 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat és a porcukrot elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A liszthez keverjük a pudingport, a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport, majd a vajas masszát a lisztes keverékhez adjuk, kevés tejjel lazítjuk, ha szükséges, és alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe rakjuk kb. 1 órára. 
  2. Ezután enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, kiszaggatjuk egy hópehely formájú kiszúróval, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a formákat.
  3.  Előmelegített sütőbe toljuk, és 160-170 fokon (légkeverés) kb. 10 percig sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni (óvatosan bánjunk vele, mert könnyen törik), majd olvasztott csokival díszítjük, vagy porcukorral meghintve kínáljuk. 

Megjegyzés

Finom porhanyós, omlós kekszek, amiket akár ajándékba is lehet adni. Egy hétig biztosan eláll. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss