A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük 4 evőkanál cukorral, a vízzel, és a csipet sóval, az olvasztott vajjal, majd belekeverjük a kakaót. A tojásfehérjét csipet sóval és a 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet és tojásfehérje hab negyedét és simára keverjük. A maradék tojásfehérje habot óvatosan a tésztába forgatjuk.
Egy 23 X 35 cm tepsit kikenünk vajjal, meghintjük liszttel és belesimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta. Hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a tésztánk elkészítjük a gesztenyekrémet és tejszínhabot. A gesztenyét villával összetörjük. Ízesítjük cukorral, rummal és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük.
Ha a csokis piskóta kihűlt akkor tálcára tesszük, megkenjük a tetejét gesztenyekrémmel, majd ráhalmozzuk a tejszínhabot, amit egy spatula segítségével elsimítunk. Csokidarával díszítjük, majd tetszés szerinti formára felvágjuk.