Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-habos gesztenyés kocka

45 perc
mester
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • 8 db tojás
  • 9 ek cukor
  • 2 ek hideg víz
  • 2 csipet só
  • 3 ek olvasztott vaj
  • 2 ek keserű kakaó
  • 1 mokkáskanál sütőpör
  • 8 ek liszt
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag natúr gesztenye püré
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek rum vagy rum aroma
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl cukrász tejszín
  • Díszítéshez:
  • csoki dara vagy reszelék.

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük 4 evőkanál cukorral, a vízzel, és a csipet sóval, az olvasztott vajjal, majd belekeverjük a kakaót. A tojásfehérjét csipet sóval és a 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet és tojásfehérje hab negyedét és simára keverjük. A maradék tojásfehérje habot óvatosan a tésztába forgatjuk.
  2. Egy 23 X 35 cm tepsit kikenünk vajjal, meghintjük liszttel és belesimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a piskóta. Hűlni hagyjuk.
  3. Amíg hűl a tésztánk elkészítjük a gesztenyekrémet és tejszínhabot. A gesztenyét villával összetörjük. Ízesítjük cukorral, rummal és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük.
  4. Ha a csokis piskóta kihűlt akkor tálcára tesszük, megkenjük a tetejét gesztenyekrémmel, majd ráhalmozzuk a tejszínhabot, amit egy spatula segítségével elsimítunk. Csokidarával díszítjük, majd tetszés szerinti formára felvágjuk.

11 GESZTENYÉS DESSZERT, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI >>>

11 HABOS SÜTEMÉNY, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

Megjegyzés

Igazi karácsonyi habos krémes finomság! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss