Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés grillázstorta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg sötét kakaópor
  • 6 g sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • A grillázshoz:
  • 1 marék dió
  • kb. 10 dkg kristálycukor
  • A tetejére:
  • 5 dkg étcsokoládé forgács

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjéből és a kristálycukorból stabil habot verünk.

A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral (én a robotgép legnagyobb fokozatán 5 percig habverőztem). A lisztet, a kakaóport, a darált diót és a sütőport összevegyítjük.

A tojáshabot és a lisztes keveréket felváltva, kis adagokban hozzákeverjük a tojássárgás-cukros krémhez.

E kész masszát egy 24 cm átmérőjű átmérőjű, kapcsos tortaformában megsütjük. 180 fokon 25 perc múlva lett sikeres a tűpróba.

A krémhez összefőzzük a lisztet a tejjel, majd kihűtjük. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd összekeverjük a két anyagot. Beleszórjuk a darált diót, beleöntjük a rumot, és addig folytatjuk a keverést, amíg homogén krémmé válik. Végül belekeverjük az összezúzott grillázst.

A grillázshoz egy tapadásgátlós lábasban 1 maréknyi dióbelet szétterítünk. Megszórjuk kristálycukorral, és addig hevítjük kavargatás nélkül, amíg a cukor megkaramellázódik. Ez az idő épp elég arra, hogy a dió is megpiruljon. Ha kész, egy sütőpapírral letakart vágódeszkán szétterítjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Akkor darabokra tördeljük, és mozsárban vagy aprítógépben összezúzzuk.

A tortát kettévágjuk és megtöltjük, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. A tetejét megszórjuk konyhakéssel gyalult csokoládéforgácsokkal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss