Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés crêpe suzette (narancsszószos palacsinta)

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 9,5 dkg liszt
  • 3,5 ek kakaópor
  • 1/2 ek cukor
  • 1 db narancs héja
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl teljes tej
  • 3 ek sör vagy szódavíz
  • 2 ek olaj
  • A narancsszószhoz:
  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 8 dkg cukor
  • 6 dkg vaj

Elkészítés

  1. A lisztet tálba szitákjuk a kakaóporral. Hozzáadjuk a cukrot, és belereszeljük a narancs héját. 
  2. Összekeverjük a tojásokat, a teljes tejet, a sört vagy szódavizet és az olajat. A liszthez öntjük, összedolgozzuk, majd pár órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük, és palacsintákat sütünk belőle. 
  3. A frissen facsart narancslevet felforraljuk a cukorral. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, simára keverjük, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Tálaláskor szivar formájúra hajtogatjuk a palacsintákat, és meglocsoljuk őket a narancsos vajjal. Kínálhatunk mellé kandírozott kumquatot is. 

Megjegyzés

Ha flambírozni szeretnéd a crêpe suzette-et, adj a szószhoz egy kevés narancslikőrt is. Ezt az asztalnál meggyújthatod. - Édesem - Márk Szonja recept

Ezek is érdekelhetnek

Friss