Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés Charlotte

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A 2 piskótához:
  • 10 tojás (5-5 db)
  • 12 evőkanál cukor (6-6)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1-1 csipet só
  • 1-1 kupak vanília-aroma
  • fél-fél tasak sütőpor
  • 2-2 evőkanál kakaópor
  • 5-5 evőkanál liszt
  • 1-1 evőkanál tej
  • A pisótatekercs töltelékéhez:
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 kupak vanília-aroma
  • A krémhez:
  • 1,2 liter tej
  • 3 csomag csokis pudingpor
  • 9 evőkanál cukor
  • vanília-aroma
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál rumaroma
  • Valamint:
  • meggybefőtt (kimagozott)
  • háztartási keksz

Elkészítés

Elkészítés: Előkészítünk 1 nagyon nagy tálat és 2 közepeset (vagy 2 nagy tálat, én csak így fértem el :)). A nagy tál a 10 tojásfehérjéhez szükséges, amit a vaníliás cukrokkal kemény habbá verünk. Mivel 2 adag piskótamasszát készítünk, ezért a tojássárgákat elosztjuk, 5-5 kerül a másik 2 tálba. Ezekhez hozzáadunk 6-6 evőkanál cukrot, és őket is habossá mixeljük, majd ízesítjük vanília-aromával, és beleszórunk 1-1 csipet sót is. Végül a 2-2 evőkanál kakaóport, a fél-fél tasak sütőport és az 5-5 evőkanál lisztet is hozzákanalazzuk, és egyenként homogénné keverjük a mixerrel. Úgy találtam, hogy túl darabos a massza, ezért még 1-1 evőkanál tejjel lazítottam őket. Megfelezzük a tojáshabot, és spatulával belekeverjük a masszákba.

Tepsibe sütőpapírt teszünk, és az egyik tál felét! szétoszlatjuk, és mehet a sütőbe, 5 perc nagy lángon, + 5-10 perc kis lángon sül.

Ha kivettük az első sütetet, a papírral együtt feltekerjük, és vizes konyharuhába csavarjuk a papíros henger-sütit. Még 3-szor megismételjük ezt, s lesz 4 tekercsünk. (Isteni kakaós az illatuk!)

Most elkészítjük a töltelék krémet. Megfőzzük a vaníliás pudingot (forralunk tejet, egy kis tejben összekeverjük csomómentesre a pudingport s 4 evőkanál cukrot meg az aromát, végül összeöntés, és tűzön kavargatjuk, míg besűrűsödik teljesen).

Az első tekercset kigördítjük, levesszük róla a papírt, s megkenjük pár evőkanálnyi pudinggal. Majd visszatekercseljük. Megtöltjük a többi tekercset is. (A puding nem fog mind elfogyni, ez nem baj, még felhasználjuk.)

Egy nagyobb méretű tálat kibélelünk alufóliával. A tekercsekből 3 rudat kb. 0,5-1 cm vastagságúra felkarikázzuk (a szélüket levágjuk, ami nem tökéletes karikát ad, ez lesz a foltozó anyagunk). A tálat immár a tekercs-karikákkal is kibéleljük, a köztük felmerülő apróbb lyukakat a nyesedék sütikkel pótoljuk. (1 tekercset tegyünk félre az aljához.)

A krémhez 8 dl tejet tegyünk fel forrni, addig a maradék 4 dl tejben elkeverjük a 3 csomag csokipudingot cukorral, kakaóporral, vanília-aromával és rumaromával, csomómentesre, majd hozzáöntjük a forró tejhez, s kevergetjük, míg szép sűrű nem lesz.

A meggybefőttet kinyitjuk, s leszűrjük.

Kezdhetjük a süti belső rétegeit rakosgatni. Először csokipuding jön, rá egy kis meggy, majd néhány háztartási keksz. A kekszre öntsük a maradék vaníliapuding felét. Nekem még maradt a 3. tekercsemből egy kicsi, ezt is beletettem a közepébe. Majd újra csokipuding, meggy, keksz, vaníliapuding, meggy, végül megint csokipuding következik, míg el nem lepi a tál falát.

Végül elfedjük a 4. rúd kis sütikarikáival, itt is betömködjük a lyukakat, és a kezünkkel egy kicsit szorítsuk össze a sütit, hogy ne legyenek kiálló darabok, s hogy egyben legyen. Alufóliával befedjük, s már mehet is a hűtőbe.

Következő nap egyszerűen kibontjuk: ráteszünk egy tálat, és együtt megfordítjuk őket, s kizuttyan a süti, amiről szintén egyszerűen lejön a csomagolás. Lehet tálalni!

Ezek is érdekelhetnek

Friss