Elkészítés: A kekszet apróra törjük. Hozzáadjuk a vajat és a porcukrot, jól összedolgozzuk. Egy kapcsos tortaformába belenyomkodjuk. Megkenjük nutellával, és rárakjuk a felkarikázott banánt, félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a túrót, a porcukrot, a vaníliát és a tojás sárgáját. A banánra simítjuk.
Egy tálkába tördeljük a csokoládét, hozzáadunk egy darabka kis vajat. Gőz fölött megolvasztjuk, jól elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, és ezzel is simára keverjük. A túrós rétegre simítjuk.
Óvatosan bevagdossuk a tetejét szeletekre, mielőtt a hűtőbe tesszük, mert így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük.
Dermedésig a hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel körbevágjuk a torta szélét, és ezt követően lekapcsolhatjuk az oldalát. A szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük ott, ahol előzőleg bevagdostuk.
Díszíthetjük mentával, dekorcukorkával. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre