Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés ananászkarikák leveles tésztán

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg leveles tészta
  • 2 db ananász
  • A bevonáshoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • A díszítéshez:
  • kb. 1 dl tejszín
  • kevés fehércsokoládé
  • csokoládéreszelék
  • aszalt vörös áfonya

Elkészítés

Elkészítés: 1. A fagyasztott leveles tésztát felengedjük, a sütőt előmelegítjük 220 º C- fokra.

2. A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagságúra, és sima szélű kb. 5- 6 cm átmérőjű kerek kiszúróval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőlemezre helyezzük, és 220 º C fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.

3. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.

4. Az ananászt felszeleteljük kb. 1 cm-es szeletekre, a szeletekből a leveles tésztával megegyező nagyságú korongokat szúrunk ki, a közepéből a kemény részt is kiszúrjuk. Az ananászkarikákról a levét felitatjuk, majd a felolvasztott csokoládéba mártjuk, majd rácsra helyezzük, és hagyjuk megdermedni rajt a csokit.

5. A kihűlt tészta tetejét a maradék csokoládéval bevonjuk, és a kimártott ananászkarikákat ráhelyezzük, majd olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.

6. A tejszínt felverjük, és az ananászkarikák közepébe rózsákat nyomunk, amire 1-1 szem aszalt vörös áfonyát helyezünk, csokoládéreszelékkel díszítjük.

Megjegyzés

Friss ananász helyett körszeletes ananászkonzervet is használhatunk. - Danani

Ezek is érdekelhetnek

Friss