Elkészítés: 1. A fagyasztott leveles tésztát felengedjük, a sütőt előmelegítjük 220 º C- fokra.
2. A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagságúra, és sima szélű kb. 5- 6 cm átmérőjű kerek kiszúróval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőlemezre helyezzük, és 220 º C fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
3. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
4. Az ananászt felszeleteljük kb. 1 cm-es szeletekre, a szeletekből a leveles tésztával megegyező nagyságú korongokat szúrunk ki, a közepéből a kemény részt is kiszúrjuk. Az ananászkarikákról a levét felitatjuk, majd a felolvasztott csokoládéba mártjuk, majd rácsra helyezzük, és hagyjuk megdermedni rajt a csokit.
5. A kihűlt tészta tetejét a maradék csokoládéval bevonjuk, és a kimártott ananászkarikákat ráhelyezzük, majd olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.
6. A tejszínt felverjük, és az ananászkarikák közepébe rózsákat nyomunk, amire 1-1 szem aszalt vörös áfonyát helyezünk, csokoládéreszelékkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre