Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládéparfé

MME MME
2/5
120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: Előző nap felforrósítjuk a tejet. Félreteszünk a kókuszreszelékből 2 kávéskanálnyit, a többit a tejhez keverjük. Kihűtjük, lefedjük, és egy éjszakán/12 órán át áztatjuk benne. Beletördeljük a csokoládét 1,5 dl tejszínbe, és mérsékelt tűzön addig forraljuk, amíg a csokoládé egészen elolvad. A tejhez hasonlóan kihűtjük, lefedjük, és szintén egy éjszakára behűtjük (nagyon fontos, hogy jól áthűljön!).
Elkészítés: Másnap 3 külön tálban kemény habbá verjük a csokoládés tejszínt, a maradék 1 dl tejszínt, és a vaníliás cukorral a tojásfehérjét. A sima tejszínhabhoz adunk 1 evőkanál tojáshabot, és habzsákba szedjük. A maradék tojáshabot összedolgozzuk a csokoládés tejszínhabbal. Kiöblítünk hideg vízzel 4 pudingformát, 3/4 részig megtöltjük őket a csokoládés habbal, aztán a habzsák csőrét a közepükbe szúrjuk, és addig nyomjuk a habot, amíg a formák színültig megtelnek. Tetejüket elsimítjuk, és legalább 3 órára betesszük a mélyhűtőbe. A kókuszos tejet leszűrjük, a kókuszreszeléket jól kinyomkodjuk. A pudingport és a cukrot simára keverjük 2 evőkanál hideg kókuszos tejjel. A többit felforraljuk, vékony sugárban a pudingos keverékhez adjuk, majd visszaöntjük a tejeslábasba, és szelíd tűzön sűrűsödésig főzzük. Belekeverjük a likőrt, lefedjük, melegen tartjuk. Tálaláskor a formákat egy pillanatra meleg vízbe mártjuk, majd 1 nagyobb vagy 4 kistányérra borítjuk belőlük a parfét. Megöntözzük a mártással, megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, tetejüket pedig 1-1 szem meggyel és 2-2 szem levélkeszerűen félbenyitott pisztáciával díszítjük.

Megjegyzés

Munka: 20+20 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 485 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss