Elkészítés: 1. A tésztához előmelegítem a sütőt 180 fokra. A margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverem, majd hozzáadom a többi alapanyagot is. Egy 26 cm-es sütőforma alját kibélelem sütőpapírral, és a tésztát ráöntöm. 20-25 percig (tűpróbáig) sütöm.
2. Ha a tészta kihűlt, kiemelem a tortalapot, lehúzom a sütőpapírt, és a keretet körbebélelem fóliával úgy, hogy majd le tudjam körben húzni a végén. Visszahelyezem a tortalapot.
3. A krémhez elkeverem a vízzel a zselatinport, felteszem főni, folyamatos kevergetés mellett 2 percig forralom, majd félreteszem, hogy kihűljön.
4. A tojásfehérjén és a zselatinon kívül a krém többi hozzávalóját 30 másodpercig turmixolom, amíg teljesen homogén lesz. Ezután hozzákeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét és végül a zselatint.
5. A krémet a tortalapra öntöm, és legalább 12 órára lefedve hűtőbe helyezem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre