Elkészítés: A mogyorót összeaprítjuk, majd a liszttel és a puha margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát egyenletesen ellapítjuk benne. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük és félretesszük. A kakaóport a porcukorral, a puha margarinnal és a tojások sárgájával habosra keverjük. A tejcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a kakaós masszához keverjük, a tejszínhabot pedig óvatosan összeforgatjuk a csokoládés résszel. A zselatint a vízben feloldjuk, felmelegítjük, majd egy kevés krémmel elkeverve elhűtjük, és a krémhez keverjük.
Az így elkészített krémet a mogyorós tésztaalapra halmozzuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük. A torta tetejét díszíthetjük mogyoródarabokkal, olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre