Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládémázas fatörzs torta

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 16 szelethez:
  • 25 dkg margarin
  • 6 tojás
  • csipetnyi só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 evőkanál tej
  • 1 evőkanál (sütő)rum
  • 12-13 dkg liszt
  • 12-13 dkg étkezési búzakeményítő
  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 17-18 dkg tej tortabevonó
  • 17-18 dkg ét tortabevonó
  • 1 tojás fehérje
  • A díszítéshez tetszés szerint:
  • néhány piros rózsaszirom
  • 2-3 dkg mogyorós nugátkrém
  • A forma kikenéséhez:
  • margarin

Elkészítés

Elkészítés: A margarint 25 deka cukorral kb. 10 perc alatt krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a citromhéját, a tejet és a rumot, majd beleforgatjuk az étkezési keményítővel elvegyített lisztet.

Kb. 2 evőkanálnyi masszát margarinnal kikent 24 cm-es, kapcsos tortaforma aljára simítunk, és előmelegített sütőben a legmagasabb vagy grill fokozaton 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük.

A megsült lapra kb. 2 evőkanálnyi tésztát simítunk, és ugyanazon a fokozaton világosbarnára sütjük. A műveletet addig ismételjük, amíg a tészta elfogy (kb. 9-10 réteget kapunk).

A tortát hűlni hagyjuk, majd körben meglazítjuk, és rácsra borítjuk. A megmelegített lekvárt a tortára kenjük.

A kétféle bevonót durvára felaprítjuk és forró vízfürdőben együtt megolvasztjuk. A tortát a csokoládémázzal köröskörül vastagon bevonjuk, majd dermedni hagyjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A
rózsaszirmokat félig belemártjuk, a maradék cukorral megszórjuk, és száradni hagyjuk.

A nugátkrémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a fóliából csavart 4 kis tölcsérbe nyomjuk. Végül a tölcséreket és a rózsaszirmokat a megdermedt mázra helyezzük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss