A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A félbevágott szemeket megszórjuk a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal. Sütőben, közepes hőmérsékleten, kb. 10 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni, majd leszedjük a haját, a húsát pedig összeturmixoljuk.
A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, és 15-20 percig hagyjuk állni. Ezután egy szitán leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük az előzőleg leszűrt, gyömbéres tejet. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük. A teljesen kihűlt krémhez először hozzákeverjük a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.
A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk egy fém tálban. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a cukorral. Ezután az olvadt csokoládéhoz keverjük a tojássárgáját, majd a tejszínt is. Végül a csokoládéhoz keverjük az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Négy egyforma pohárba, felváltva belekanalazzuk a csokoládékrémet és a szilvahabot. Egy-egy szem sült szilvával díszítjük, megszórjuk a csokidarával, majd tálalásig a hűtőbe tesszük.