Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládékrémes kosárka

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • maréknyi dió

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához való cukrot a margarinnal és a tojásokkal habosra keverjük, belegyúrjuk a lisztet és a sütőport. Diónyi golyócskákat készítünk, amelyeket kivajazott kosárka formákba nyomkodunk, és aranybarnára sütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tejszínnek elkeverjük, langyosra hűtjük, majd még langyos krémet a kosárkákba töltjük, tetejét darabolt diócal megszórhatjuk, és hagyjuk megdermedni.

Megjegyzés

A receptet Dr. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss