Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládékrémes csokitorta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Keverd össze a tészta hozzávalóit robotgéppel, majd öntsd vajazott, lisztezett tortaformába. A massza sűrű krémállagú lesz. Tedd 200 fokos előmelegített sütőbe, és süsd kb. 20-30 percig, tűpróbábal ellenőrizd.

A krémhez egy tejforraló edényben kis lángon elkezded melegíteni a tejet a vaníliás cukorral. Egy másik edényben keverd össze a tojást, a cukrot, a kakaóport és kevés tejet. A keveréket öntsd a meleg tejbe, és addig főzd, amíg elkezd sűrűsödni, ekkor ad hozzá a vajat, és főzd még egy kicsit.

Megjegyzés

Ha kihűlt a tortalap és a krém is, kend meg a tésztát a krémmel. Tejszínhabbal díszítsd.
- csivek

Ezek is érdekelhetnek

Friss