hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládékrém

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habverővel keményre verjük. A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük.

Az apróra szeletelt csokoladét egy edényben megolvasztjuk (de nem főzzük), és mindkét tojássárgát a tejjel együtt hozzákeverjük. A keveréket a tűzön felhevítjük, de nem forraljuk. Miután levettük a tüzröl, óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét is.

A tejszínnel együtt az egészet addig keverjük, míg kemény masszát kapunk. Ízlés szerint adhatunk még hozzá egy-két kanál rumot is.

A krémet egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Tálaláskor tejszínhabbal vagy csokoládéreszelékkel díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek