Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládékosárkák fehércsokis mascarponekrémmel és karamellizált őszibarackkal

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 db szilikonos muffinformához:
  • 10 dkg 60%-os étcsokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • reszelt citromhéj
  • 2 dl habtejszín
  • A karamellizált őszibarackhoz:
  • 3-4 db őszibarack
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét gőzfürdő fölött kevergetve olvasszuk fel.

A szilikonos muffinformákat ecsettel kenjük ki egy réteg csokoládéval, majd pár percre helyezzük be a hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen. Ezután vegyük ki a hűtőből, majd kenjünk rá még egy réteg csokoládét, és ismét tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. Végül harmadszor is kenjük meg egy réteg csokoládéval, majd ismét a tegyük be a hűtőbe pár percre.

Amikor a csokoládé már szépen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan kicsit lazítsuk körbe a forma tetején a csokoládét, végül pedig egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a formából. Ezután a csokoládékosárkákat felhasználásig tegyük vissza a formába, majd a hűtőszekrénybe.

A fehér csokoládét szintén gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.

A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a kihűlt, de még folyós, olvasztott csokoládét. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez.

Az őszibarackokat hámozzuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel, és csepegtessük meg citromlével.

Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, majd karamellizáljuk világosbarnára. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt barackot, szórjuk meg a vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal, majd óvatosan keverjük össze. Tegyük vissza a tűzre, és öntsük hozzá a bort, szintén keverjük össze, majd pár perc alatt karamellizáljuk meg az őszibarackot. (Ezalatt az idő alatt a leve szépen besűrűsödik.)
Az elkészült barackdarabokat szedjük ki egy tányérra, majd teljesen hűtsük ki.

Közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a csokoládékosárkákat a mascarponés-csokoládés-habos krémmel, majd a tetejére kanalazzuk rá a karamellizált őszibarackot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss