hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládékenyér

MME MME
4 4.4/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét a reszelő legdurvább fokán lereszelem vagy nagyon apróra forgácsolom. A diót durvára töröm, és a megmosott mazsolával együtt 1 teáskanál liszttel összekeverem.

Hosszúkás, keskeny tepsit kivajazok, és liszttel behintem.

A joghurtot a cukorral és a liszttel simára keverem, majd a tojást, sót és sütőport is hozzáadom. Alaposan kikeverem. A reszelt csokoládét és a diót-mazsolát a tésztába forgatom, ezután a masszát a kikent formába simítom.

Előmelegített, forró sütőbe tolom, de a lángot 10 perc múlva gyengébbre csavarom. 30-40 percig sütöm. Mielőtt kivenném a sütőből, ellenőrzöm, megsült-e, vagyis egy hurkapálcát vagy tűt beleszúrok. Ha már nem ragad rá a tésztából, elkészült.

Még melegen deszkára borítom, de csak akkor szeletelem fel, ha teljesen kihűlt. Alufóliába csomagolva hűtőben sokáig eláll.

Ezek is érdekelhetnek

Friss