Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládéhab gyümölcsökkel

MME MME
4.5/5
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A vaníliarudat kettéhasítjuk, a pépjét kikaparjuk. Vízfürdőt készítünk.

Elkészítés: A csokoládét forró vízfürdő felett felolvasztjuk. Kissé kihűtjük. A tojásfehérjét a cukorral, majd a tejszínt kemény habbá verjük. A nem túl meleg csokoládét óvatosan, hogy ne törjön össze, elkeverjük a vaníliapéppel, a tejszín- és a tojáshabbal. Hűtőbe tesszük, és 4 órát, vagy akár egy éjszakát is dermesztjük, letakarva. A gyümölcsöket értelemszerűen lecsepegtetjük (ha friss gyümölcsöt használunk, megtisztítjuk), és apróbb darabokra vágjuk. Összekeverjük, rácsavarjuk a narancs levét, ráöntjük a likőrt, és tálalásig hűtőbe tesszük. A habból forró vízbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk, tányérokra szedjük, és a gyümölcsökkel körítve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 539 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss