Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládé mousse II.

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vizfürdőt készítünk: a vizet felforraljuk, legkisebb lángra tesszük, hogy alig gyöngyözve forrjon. Ráteszünk egy kisebb lábast a csokoládéval és a vajjal. Ügyeljünk rá, hogy a felső edény alja ne érjen hozzá a vízhez. Ha megolvadt a csokoládé, levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, és hozzákeverjük a tojás sárgáját, simára keverjük.

A tojásfehérjéket keményre verjük, majd a porcukrot hozzáadjuk. A csokoládémasszába belekeverjük a tojáshabot úgy, hogy alulról felfelé beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön.

Legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tetejére mogyorót szórhatunk.

Megjegyzés

Ebben a csokimousse desszertben nem lehet csalódni. Érdemes elkészíteni.
- blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss