hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládé-kanál

30 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Fel kell olvasztanunk első körben a csokoládét. Ha gőz felett dolgozunk, akkor egy tálba tördeljük a csokit, felteszünk egy lábosban vizet forrni. Figyeljünk, hogy akkora legyen a lábos, hogy a tálat rá tudjuk úgy helyezni, hogy ne érjen bele a vízbe a tál alja. A gőzre igazítjuk a tálunkat. Figyeljünk, hogy ne csapjon ki a gőz, mert ha a csokiba jut, ronthat a temperálás minőségén. A maghőmérővel figyeljük, hogy melegszik a csoki. Ha elérte a 40-46°C-t, vegyük le a gőzről.

Keverjük addig, amíg eléri a 35°C-t. Ekkor adjuk hozzá a kimért kakaóvajat, és kevergetéssel hűtsük tovább 30°C-ig. Most már dolgozhatunk a csokival. (Erre a manőverre azért van szükség, mert ha csak simán felolvasztott csokival dolgozunk, az megszilárdulva nem adja vissza a bolti jó minőségű csoki érzetét. Nem lesz roppanós, fényes, és ahogy hozzáérünk megolvad.)

A kanál-formánkat kiöntjük csokival, a kanalak végét díszítjük a választott aszalt gyümölccsel, olajos magvakkal drazsékkal. Hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul.

Kevergethetünk vele kávét, kakaót, tejet.

Ezek is érdekelhetnek