hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládé- és gyümölcsparfé

MME MME
3/5
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A csokoládéparféhoz:
  • 1 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 4 dl tejszín
  • A gyümölcsparféhoz:
  • 40 dkg málna
  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab

Elkészítés

Előkészítés: A málnát megmossuk, és sűrű szitán áttörjük. A parféhoz csak a szűrt gyümölcsvelőt használjuk.

Elkészítés: A csokoládéparféhoz habüstben összekeverjük a tejet, 10 dkg cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral. Vízfürdően állandó keveréssel addig főzzük, amíg besűrűsödik, forrni kezd. Utána finom szitán átszűrjük, és hűlni hagyjuk. A csokoládét darabokra törjük, kis lábasban, vízfürdőben kevergetve felolvasztjuk, majd a tojásos masszához öntjük, és simára keverjük. A parfékhoz kemény habbá verjük a 9 dl tejszínt 10 dkg (mindkét parfé hozzávalóiból 5-5 dkg) cukorral. A kihűtött csokoládés masszához hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét, lazán összekeverjük, és hideg vízzel kiöblített formákba adagoljuk. Fóliával lefedjük, mélyhűtőbe tesszük kb. 4-5 óra hosszára. A gyümölcsvelővel elkeverünk 15 dkg porcukrot, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhab másik felét, és ezt is formákba adagolva a mélyhűtőbe tesszük az előzőekben leírtak szerint. Tálaláskor tejszínhabbal vagy gyümölcsdarabokkal díszíthetjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 520 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek