Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Figyelemre méltóan csökkenti a műanyag-felhasználását a Spar

default user icon
MME
Évek óta csökkenti a műanyag-felhasználást a Spar, a Regnum húsüzem tálcás húsáruinak csomagolásához idén 13,5 tonnával kevesebb műanyagot használnak fel.

A SPAR az egyetlen kiskereskedelmi lánc hazánkban, amely saját húsüzemmel garantálja a lakosság húsellátását. A bicskei Regnum húsüzem évente 7,3 millió darab tálcás friss húst gyárt, ami az egyik legkedveltebb árucikk a magyar piacon. A SPAR most megújította csomagolótechnológiáját, így jóval kevesebb műanyagot használnak fel az előállítás során - írja a Vg.hu. 

Az új hústálcák jóval vékonyabb anyagokból készülnek, így a SPAR húsüzemében gyártott tálcás termékek, mint a friss nyers húsok, a nyers és előkészített darált húsok és a grillkészítmények 2022-ben 13,5 tonnával kevesebb műanyag felhasználásával kerülnek a polcokra.

A SPAR az elmúlt években jelentősen csökkentette a műanyaghulladékot. Egyes saját márkás tejek kupakjainak, tejfölök fedeleinek, illetve egyes zöldségek és gyümölcsök polisztirol- és plasztikcsomagolásának mellőzésével, illetve a saját márkás étolaj flakonjának cseréjével is már több mint 25 tonnás műanyagcsökkentést ért el.

A SPAR folyamatosan bővíti a környezeti fenntarthatóságot támogató kínálatát is: egyre több gyártott vagy forgalmazott terméke készül újrahasznosított alapanyagokból, biológiailag lebomló, illetve természetes anyagokból, köztük cukornádból, fából, papírból.

Hogy mekkora volt a húsüzem forgalma, és hány tonna húst dolgoztak fel, megtalálod a Világgazdaság cikkében.

Ezek is érdekelhetnek

Friss