Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokival töltötte meg a kenyérszeletet, tojásba forgatta, kisütötte – íme a végeredmény!

default user icon
MME
A bundás kenyér sokak kedvenc reggelije, sőt, főzelékfeltétként is előszeretettel fogyasztjuk. És, ha azt mondjuk, hogy nem csak tejföllel, fokhagymásan, sajttal isteni, hanem édesen, esetleg csokival megtöltve és porcukorral meghintve is ellenállhatatlan? Hihetlen, mégis igaz!

Íme, megérkezett mindegy gyerek álma: a bundás kenyér átváltozása csodálatos csokoládés süteménnyé! Aki a gondolatától is rosszul van, hogy a bundás kenyeret édesen fogyasssza, annak azt javasoljuk, képzelje el, hogy csokikrémes amerikai palacsintát eszik, ami kívül ropog, belül puha, és finom, krémes olvadt csokoládéval van töltve! Ugye, nem is olyan rémes? Vagy, ha valaki a francia cukrászremekek rajongója, akkor képzelje, hogy ropogósra sült vajas croissant-t falatozik frissen, melegében! Remélhetőleg mostanra már a zsigeri fanyalgók szájában is összefutott a nyál, úgyhogy nem is húznánk tovább az idegszálakat, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1,2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • pár csepp vaníliaaroma
  • 1 csík (4-5 kocka egyben) csokoládé
  • 4 vastag szelet formakenyér
  • vaj a sütéshez
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A tojást elhabarjuk a tejjel, a cukorral és a vaníliaaromával.
  2. Egy éles késsel kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk a kenyérből, és mindegyikbe egy-egy vízszintes rést vágunk.
  3. A csokoládét csíkokra törjük, és óvatosan, mindegyik kenyérzsebbe csúsztatunk egyet-egyet. A megtöltött kenyérszeleteket a tojásba forgatjuk.
  4. Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, majd amikor már elég forró, a csokival töltött kenyér mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve, még melegen tálaljuk.

Ajánljuk még: 

 

Ezek is érdekelhetnek