Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokitorta ropogóssal és bogyós gyümölcsükkel

MME MME
90 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 4 dkg porcukor
  • 1 dkg liszt
  • 2 db tojásfehérje
  • 3 dkg cukor
  • A ropogóshoz:
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg fehér csoki
  • 13 dkg vajas keksz összetörve (vagy hántolt ostya)
  • A mousse-hoz:
  • 15 dkg étcsokoládé (70%)
  • 2 cl víz
  • 3,5 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 cl habtejszín
  • Díszítésnek:
  • friss idénygyümölcsök

Elkészítés

  1. A tésztához a sütőt 200 fokra bekapcsoljuk. Előkészítjük a tepsit sütőpapírral, majd egy ceruzával berajzolunk rajta egy kb. 15x 20-a téglalapot.
  2. A mandulalisztet, porcukrot és lisztet egy tálban összekeverjük. A fehérjét géppel kemény habbá verjük a cukorral és sóval együtt.
  3. Spatulával a két részt egymásba forgatjuk óvatosan. Habzsákba töltjük a masszát és a berajzolt forma alapján hosszanti csíkokat nyomunk belőle úgy, hogy érintsék egymást a csíkok. Sütőtől föggően kb. 12-15 perc alatt készre sütjük. Ha már szép világos barna, kivesszük a sütőből és hűtjük.
  4. A ropogóshoz megolvasztjuk a fehércsokit a sóval. Hozzákeverjük a mogyoróvajat és beleforgatjuk a ropogós ostyát, vagy a zúzott vajas kekszet. A lényeg, hogy minden szemet átöleljen a fehércsokis alap. Ezután kiöntjük egy sütőpapírra és ellapogatjuk egy evőkanál hátával. Beborítjuk egy másik lappal és egy kb. akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tésztánk. Nagyjából 1 cm vastagnak kell lennie. Hűtőbe tesszük dermedni.
  5. A mousse-hoz az étcsokit megolvasztjuk vízgőz fölött, majd félre tesszük hűlni. Egy kis lábasban a cukrot és a vizet összemérjük, aztán 118 fokra hevítjük, hogy cukorszirup készüljön belőle. Eközben géppel habbá verjük a sárgájákat a csipet sóval, és mikor a szirup eléri a 118 fokot, óvatosan hozzácsurgatjuk, majd kihűlésig habbá verjük. Ha már szép magas, és kifehéredett az egész, készen van. Külön habbá verjük a habtejszínt és óvatosan összedolgozzuk a kettő alapot. Végül az egészet beleforgatjuk a már kihűlt megolvasztott étcsokiba. Hűtőbe tesszük, hogy összeállhasson.
  6. A tésztát leszélezzük. A ropogóssal összemérjük és utóbbit is méretre vágjuk, majd a tésztára tesszük. A krémet habzsákba töltjük és gömböket nyomunk az egészre, kisebb-nagyobb méretben. Friss gyümölcsökkel díszítjük.

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL EZ A SZUPER CSOKITORTA >>>  

ÁFONYÁS-RICOTTÁS SÜTEMÉNY >>>

CITROMOS-KEKSZES KOCKA >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss