Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lenyűgöző csokitorták a nagyvilágból - képtelenség köztük választani!

A lélekmelengető levesek, főételek, ilyen-olyan meleg italok mellett, sokunk számára az igazi megbékélést, egy falatnyi boldogságot, egy szeletnyi kényeztetést azért valamilyen sütemény hordozza magában. Mondjuk egy jó csokoládétorta.

Szerencsére se szeri, se száma a jóféle csokitortáknak, a világ cukrászai, lelkesebb szakácsai a mai napig ontják magukból az extra csokis, ütős, könnyed vagy épp brutálra hangol csokoládés finomságokat, amelyekből nekünk csak ki kell választani a hangulatunknak megfelelőt.

A klasszikus magyar kínálatban is számos csokoládés torta fellelhető. A tömény lúdláb, a kakaós piramis,a dobnélküli stefánia vagy épp dobos torta mellett ott az osztrák származású, de nálunk is erőteljes múlttal bíró sacher is, amely annyira csokoládés és tömény, hogy egy nagyobb adag friss tejszínhabot feltétlen érdemes mellé kérni.

Míg a sacherhez külön rendelhetjük a habot, addig a feketeerdő tortába beépítve kapjuk. Nem véletlen, hogy ez a sütemény sokunk kedvence, hiszen az igazi fekete erdei tortát a benne lévő cseresznyepálinka és a cseresznye/meggy és a nagyobb mennyiségű tejszín teljességgel ellenállhatatlanná teszi.

A franciák különféle, viszonylag könnyed csokimousse tortái mellett nem feledkezhetünk meg a bûche de Noëlről, amely a fatörzs egy emelkedett formája és igen gyakran készül csokoládés piskótából, csokikrémmel töltve és természetesen csokoládéval bevonva. Ennél egy fokkal könnyebb kategóriába tartozik a darált mandulából, dióból vagy mandulalisztből készített lisztmentes csokoládétorta, de óvatosan, a látszat csal: ebből sem könnyű két szeletet megenni.

A brownie alapú csokoládés sajttortával Amerika is megadja a módját a csokis élvezeteknek, de egy szimpla brownie is jó választás lehet, ha kellemes és tartalmas csokitortára vágyunk, amelynek elfogyasztásával órákra megoldottuk a kalóriabevitelt. Ugyancsak jó választás lehet a Samuel German által életre hívott pazar German névre hallgató csokoládétorta is, amit több mint 150 éve készítenek már Amerikában.

Ezek is érdekelhetnek

Friss