Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokitorta jogászdiplomára

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 7,5 dkg étcsokoládé
  • A krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 18 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg margarin
  • A tetejére:
  • olvasztott csokoládé
  • porcukorral kikevert margarin

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját a vízzel, az olajjal és a cukorral habosra kavarjuk. Beletesszük a lisztet, a sütőport, valamint a reszelt étcsokoládét. Óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját. Végül előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját a porcukorral és a kis kockákra darabolt étcsokival vízgőz felett sűrűre főzzük. A margarint habosra kavarjuk.
A kihűlt csokis krémet elkeverjük a kikavart margarinnal.

A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel. A torta tetejét és az oldalát olvasztott csokival vonjuk be, s porcukorral kikavart margarinnal - tortadíszítő segítségével - díszítjük.

Megjegyzés

A tortát anyukámmal készítettük el a diplomaosztómra.
- Annamari8804

Ezek is érdekelhetnek

Friss