Elkészítése: A tojások sárgáját egy tálban a cukorral – ha lehet elektromos habverővel – sűrűn folyósra verjük. Akkor jó, ha állaga a tartármártáshoz hasonló. A csokoládét és a vajat vízgőz fölött épp csak fölolvasztjuk, vigyázva arra, nehogy nagyon felforrósodjon. A cukros tojásba öntjük, majd a liszttel elkevert mandulát is beleszórjuk, az aromát is belecsöpögtetjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal az előzőkbe forgatjuk. Egy 24 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, a tésztát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 50 percig sütjük. Elkészültét a beleszúrt hústűvel ellenőrizhetjük. Akkor jó, ha nem tapad rá massza. A formában hagyjuk kihűlni, végül cikkekre vágva, porcukorral – esetleg cukrozott kakaóporral is – meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc + amíg kihűl,
1 szelet: (2784 kJ) 666 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre