Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokitorta csokoládé levelekkel

5/5
90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A különleges csokitorta elkészítéséhez a kb. 20 centis tortaformát kivajazzuk.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. 10 dkg csokit lereszelünk.
  4. A puha vajat a robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a kétfajta cukrot és a sót. Krémesre keverjük.
  5. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel legalább fél percig keverjük még. A lisztes keveréket két adagban, közepes fokozaton a vajas krémbe keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt csokoládét is.
  6. A tésztát a tortaformába töltjük, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk, hogy valóban átsült-e. A tortát rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A töltelékhez 40 dkg csokoládét felaprítunk.
  8. A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a feldarabolt csokoládét. Sima krémmé keverjük, és állni hagyjuk. Amint langyosra hűlt, habverővel kicsit felverjük.
  9. A tortát három lapra vágjuk. A lapokat megkenjük a csokikrémmel, és kívülről is bevonjuk vele a tortát. A tetejét megszórjuk a kaóporral, és a díszítésig hűtőben pihentetjük.
  10. A csokidíszeket lehetőleg előző nap készítsük el. A rózsaleveleket megmossuk és szárazra töröljük. A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk, és ecset segítségével a levelek eres oldalára felvisszük, nem túl vékonyan. Sütőpapírra helyezzük, és hűtőbe tesszük száradni, dermedni.
  11. A marcipánt átgyúrjuk, és rózsaszirmokat formázunk belőle.
  12. A tortát kivesszük a hűtőből. A levelekről leszedjük a megdermedt csokoládét, és a torta közepére halmozzuk. A marcipán rózsaszirmokat fogvájó segítségével elrendezzük a csokoládé között.

Próbáljátok ki ezeket a csokis süti recepteket is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss