hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokitorta cseresznyével

MME MME
1 4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg csokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 1 üveg magozott cseresznyebefőtt (nettó kb. 45 dkg)
  • 4 tojásfehérje
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • A bevonáshoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

Előkészítés: A csokoládét apró darabokra tördeljük, kis lábasba tesszük, kisebb darabokban hozzáadjuk a vajat, és fakanállal kevergetve vízfürdőben, felolvasztjuk. A cseresznyét lecsepegtetjük.

Elkészítés: A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig habosra keverjük, és hozzáadjuk a felolvasztott csokoládéhoz. Belekeverjük a lisztet, a cseresznyét, majd lazán beleforgatjuk a fehérjéből felvert kemény habot. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kikenjük vajjal, majd beszórjuk liszttel a kapcsos tortaformát. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, és grillrácson hagyjuk kihűlni. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tortabevonó masszát: a csokoládét összetörjük, hozzáadjuk a vajat és vízfürdő felett sima masszává keverjük. A kihűlt tortát tálra tesszük, a tetejét és az oldalát is bevonjuk a csokoládémasszával. Amikor a csokoládémáz kihűlt, tálalásig hűtőben tároljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 380 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss