Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokitorta a legfinomabb csokikrémmel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál víz
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 5 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg tejcsoki

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a tejszínbe tördeljük a csokoládét és felforraljuk.
Hűtőbe tesszük 1 éjszakára.

A piskótához a tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, belemérjük a vizet, kikeverjük, majd beleszitáljuk a liszt-keményítő-sütőpor-szódabikarbóna keveréket, alaposan összekeverjük. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Sütőpapíros kapcsos tortaformában közepes hőmérsékleten sütjük.

Másnap felverjük a csokis habtejszín, és a háromba vágott piskótát megtöltjük vele, az oldalát tetejét szépen bekenjük. A tetejét fondantból készült szív és virág formával díszítettem.

Megjegyzés

Ez a csokikrém nagyon finom, és igazi csokoládéból készül. - viszab

Ezek is érdekelhetnek

Friss