Elkészítés: A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Jó kiverjük, és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük. Tűpróba!
A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, felfőzzük, majd kihűtjük, rummal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.
A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, betöltjük a krémmel, a torta oldalára is hagyunk belőle.
A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett, és a torta tetejét bevonjuk. Megvárjuk, míg megdermed. A tejszínt felverjük, és a tortát díszítjük. A torta oldalát a maradék krémmel bevonjuk, és csokoládéforgáccsal megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre