hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-tejszínes torta

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 28 dkg liszt
  • 14 evőkanál víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 8 evőkanál cukor
  • ízlés szerint rum
  • 3 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg csokoládé
  • csokiforgács

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Jó kiverjük, és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük. Tűpróba!

A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, felfőzzük, majd kihűtjük, rummal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.

A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, betöltjük a krémmel, a torta oldalára is hagyunk belőle.

A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett, és a torta tetejét bevonjuk. Megvárjuk, míg megdermed. A tejszínt felverjük, és a tortát díszítjük. A torta oldalát a maradék krémmel bevonjuk, és csokoládéforgáccsal megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss